do

Dai un like, si primesti toate noutatile pe facebook

Get this Here

miercuri, 31 iulie 2013

Placinta cu fructe si crema de vanilie / Cheesecake with fruit and vanilla cream

Placinta cu fructe si crema de vanilie 
  • Ingrediente

    pentru crusta:
    180 de grame de faina
    75 de grame de unt rece
    1 ou
    150 de grame de zahar
    1 lingurita mica praf de copt
    pentru umplutura:
    500 ml lapte
    2 plicuri budinca de vanilie
    600 de grame de smantana cu minimum 20 % grasime
    200 de grame de zahar
    fructele voastre preferate din compot - piersici, caise, mandarine, ananas, sau fructe congelate (visine, fructe de padure) - eu am folosit un compot de 720 ml de caise home-made, si nu ar fi stricat sa fi avut chiar mai
    multe fructe
    250 ml zeama din compot
    1 plic de tort-jelee
  • Mod de preparare

    Pentru aluatul de crusta, amestecati faina cu praful de copt si cu zaharul. Untul rece il taiati in aceasta masa (eu am folosit rola de taiat paste) pana cand amestecul asemanator nisipului.
    Adaugati oul si framantati foarte putin. Acoperiti cu o folie si dati la frigider pentru o ora.
    Taierea untului in ingredientele uscate serveste la obtinerea unui aluat mult mai nisipos, de o calitate mult mai fina decat ar fi fost framantand, simplu, toate ingredientele, cu toate ca aluatul obtinut este mai greu de lucrat, atunci cand se intinde in forma si va trebui, eventual, sa va ajutati de foarte putina faina.

    Dupa o ora, aluatul se intinde, prin presare, intr-o forma de tort cu inel detasabil, tinand cont ca marginile superioare sa fie cat mai regulate, si se da din nou la frigider.

    375 de ml de lapte se pun la fiert. Restul de 125 de ml se amesteca cu praful de budinca si zaharul si se adauga in laptele fierbinte, amestecand continuu. Se fierbe o budinca groasa. In budinca se amesteca toata smantana pana la perfecta omogenizare.
    Se aseaza deasupra fructele, si se da la cuptorul preincins la 175 de grade, pentru o ora.
    Placinta cu fructe si crema de vanilie se lasa sa se raceasca, apoi se prepara jeleul din plicul de tort-jelee si zeama de compot. Se aseaza peste tarta si se da la rece. Dupa preferinte, se poate orna tarta inainte de servire, eu am presarat doar zahar praf
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu